Trintas kokteilis organizmo valymui su Amla ir kviečių želmenimis
Kaip ir iš ko galite lengvai ir greitai paruošti sveiką gėrimą, kuris išvalys organizmą, aprūpins jį vitaminais, fermentais ir antioksidantais ir sustiprins natūralią organizmo apsaugą?
Jums reikės:
- vieno obuolio;
- vienos kriaušės;
- Amla miežių želmenys gėrimo
Nuplaukite obuolį ir kriaušę, supjaustykite mažesniais gabalėliais (išimkite sėklalizdžius) ir suberkite į maišytuvą. Įpilkite 250 ml gryno vandens ir du arbatinius šaukštelius smulkiai maltų Amla miltelių su jaunais miežiais. Smulkiname apie 1 minutę ir turime dvi porcijas skonio subalansuoto gėrimo rytinei naujos dienos pradžiai!
Amla – Miežių želmenys gėrimas
Šis gėrimas tai natūralus antioksidantų ir vitaminų, mineralų šaltinis – gerinantis kūno sveikatą, palaikantis kepenų ir tulžies pūslės veiklą, skatinantis energijos apykaitą ir optimalų imuninės sistemos funkcionavimą. Padedantis apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso, stiprinantis geležies absorbciją ir sumažinantis išsekimą bei nuovargį. Gėrimas turi daug maistinių medžiagų, vitaminų, mineralų, fermentų ir antioksidantų. Jis gali palaikyti imuninę sistemą, detoksikuoti organizmą, mažinti cholesterolio kiekį ir kūno svorį.
Hordeum vulgare (paprastasis miežis) yra natūralus antioksidantų, vitaminų ir mineralų šaltinis, gerinantis kūno sveikatą. Jis palaiko kepenų ir tulžies pūslės veiklą. Magnis šarmina kūną ir prisideda prie jo elektrolitų pusiausvyros. Vitaminas B6 normalizuoja kraujo ląstelių susidarymą. Varis skatina geležies ir deguonies perdavimą organizme. Emblica officinalis (indiškasis lapainis/amalaki) teigiamai veikia virškinimo sistemą bei palankiai veikia skrandžio ir žarnyno veiklą. Vitaminas C pagerina energijos apykaitą ir optimalų imuninės sistemos funkcionavimą. Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso, pagerina geležies absorbciją ir sumažina išsekimą ir nuovargį.
Taigi, ką naudingo mes rasime šiame kokteilyje:
- platus antioksidantų asortimentas (medžiagos, mažinančios oksidacijos procesą, kurios yra atsakingos už ląstelių ilgaamžiškumą)
- bioflavonoidus (vitaminai, palaikantys ląstelių sienelių atsparumą kenksmingų medžiagų laisvųjų radikalų prasiskverbimui)
- svarbias nepakeičiamas amino rūgštis
- kalcį, geležį, fosforą, magnį, varį
- vitaminą C, B1, B2, B6, karotiną
- 5 skonius iš šešių – galime subalansuoti tris biologines Vata, Pitta ir Kapha energijas
Natūralus vitamino C šaltinis
Amla vertinama ne tik ajurvedoje dėl didelio vitamino C ir antioksidantų kiekio. Vitaminas C, esantis šiame mažame indiškame vaisiuje, žymiai prisideda prie organizmo valymo nuo laisvųjų radikalų ir stimuliuoja kūno apsaugą.
Kiek man reikia vitamino C?
Vitamino C vartojimas kiekvienam žmogui yra labai individualus. Rekomenduojama sveiko gyvenimo būdo vitamino C dozė paprastai yra apie 60 mg per parą. Sergant kvėpavimo takų ligomis, gydytojai rekomenduoja 100 – 150 mg paros dozę. Didesnės apkrovos (pvz., streso) atveju jo suvartojimas padidėja iki kelių tūkstančių mg. Sportininkai, sutrikusio imuniteto žmonės, ligoniai, diabetikai, rūkaliai ir alkoholikai padidino vitamino C kiekį. Normaliam vitamino C vartojimui įtakos turi dieta ir skysčių vartojimas, taip pat fizinis krūvis ir psichinė įtampa. Vitamino C trūkumas pasireiškia nuovargiu, dantenų kraujavimu ir bendru sumažėjusiu atsparumu infekcijoms. Vitaminas C organizme nėra saugomas, todėl jį reikia vartoti reguliariai. Ypač vaikams, pagyvenusiems žmonėms ir ligoniams jo reikia reguliariai per parą. Natūraliai gautas vitaminas C, be abejo, yra efektyvesnis nei sintetinis.
Susiję produktai: Amla – Miežių želmenys gėrimas