Ajurveda, arba gyvybės ir ilgaamžiškumo mokslas, yra pagrįstas giliomis gamtos ir jos dėsnių žiniomis, kurios padėjo pirmiesiems senovės Indijos ajurvedos mokslininkams suprasti paprastą išmintį: visos mus supančios žolės yra naudingos žmonių sveikatai. Dėl tradicinio rankų darbo apdorojimo ir surinkimo tyroje gamtoje, ajurvedos žolės išlaiko savo šimtmečiais įrodytą poveikį. Jų teisingi deriniai kartu su natūralių sveikos gyvensenos principų laikymusi, atsižvelgiant į mūsų individualų kūno sudėjimą, stiprina ir atstato bendrą kūno sveikatą.
Autentiška ajurveda ir Himalajų žolelės
Šį logotipą rasite ant visų 57 ajurvedinių arbatų rūšių. Šeimos verslas gaminti augalines arbatas Nepale laikosi tradicinių ajurvedinių žolelių perdirbimo būdų. Žolės renkamos laukinėje gamtoje, didelėse vakarų, pietų ir šiaurės rytų Nepalo teritorijose. Kai kurie augalai renkami aukštai Himalajuose, o kai kurie skinami, pagal šeimos tradicijas, mažuose laukuose Himalajų papėdėse. Čia dėl reguliaraus musonų sezono yra pakankamai drėgmės, kuri kartu su subtropiniu klimatu ir derlingu dirvožemiu sudaro idealias sąlygas natūraliai ekologiniam ūkininkavimui. Kruopščiai išdžiovinus žoleles saulėje, jos yra valomos, ir tik tada pagal ajurvedos receptus sumaišomos atskirai sumaltos augalų dalys (žiedai, vaisiai, sėklos, stiebai, lapai, žievė, šakniastiebiai ir šaknys). Visas žolelių arbatų paruošimo procesas vyksta visiškai tradiciniu būdu, remiantis grynai rankiniu apdorojimu be šiuolaikinės mechanizacijos ir techninės įrangos. Gamtos harmonija ir vietinis gyvenimo ritmas padeda tam, kad kiekviena žolė išlaikytų ne tik naudingus sveikatai ekstraktus, bet ir gydomąją galią, Ajurvedoje vadinamą prabhava.
Naujasis „Autentiška ajurveda ir Himalajų žolelės“ logotipas garantuoja, kad kiekviename jūsų užplikytos arbatos puodelyje yra ajurvedinių žolelių, surinktų neužterštoje dirvoje, tyroje gamtoje ir apdorotų vietinių žmonių Himalajų papėdėje.
„Kai mes gaminame arbatas, mes nemanome, kad gaminame prekę, mes tiesiog tai darome su tokiu pat jausmu, kaip virtuvėje gaminame maistą visai šeimai“, – Suresh Kumar Sah, Ph.D. (Everest Ayurveda vaistažolių gamybos vadovas, Nepalas)
Have a look at the natural collection of herbs and handmade production of teas in Nepal
Autentiška ajurveda ir 100% natūralus
Šį logotipą rasite ant mūsų vaistažolių maistinių ir apvalančiųjų eliksyrų pakuočių, taip pat ir ant ajurvedinių vaisių. Jis reiškia, kad visi ingredientai, naudojami tokiu būdu paženklintuose produktuose, yra gauti iš vietinių augintojų iš grynai natūralių šaltinių ir yra paruošti tradiciniu ajurvedos būdu.
Žolelių eliksyrų (vadinamų avalehas) paruošimas vyksta tiksliai taip, kaip jų paruošimas yra aprašytas klasikiniuose ajurvedos tekstuose. Eliksyrų pagrindą sudaro labai vertinamas ajurvedinis vaisius Amalaki (Indiškasis lapainis), kuriame yra daug antioksidantų ir vitamino C. Amalaki auginamas mažųjų augintojų, vaisių rankomis nuskinančių nuo Emblica officinalis medžių, kurie natūraliai auga Radžastano ir Gudžarato regionuose. Amalaki vaisiai pirmiausia panardinami į karšto vandens vonią, kad atskirtų maistingą minkštimą nuo šerdies. Tada Amalaki vaisių minkštimas yra sumaišomas su žolelių nuoviru, paruošiamu iš dešimčių augalų atskirų dalių mišinio. Toliau mišinys yra kaitinamas, vandens perteklius išgarinamas, kol galiausiai pasiekiama žolelių uogienės konsistencija. Iš esmės tai yra tonizuojančio žolelių eliksyro, vadinamo Čiavanpraš (Chyawanprash), pagrindas. Jis regeneruoja kūno audinius ir stiprina organizmo imuninę sistemą. Šiuolaikiniai moksliniai tyrimai parodė, kad Amalaki labai gerai išsilaiko. Jis gali išlaikyti iki 95% savo maistinių medžiagų, įskaitant vitaminą C, nepriklausomai nuo apdorojimo proceso.
Kiti ajurvediniai vaisiai, tokie kaip karališkasis mangas, jackfruit ir papajos, gvajava yra kilę iš Vakarų ir Pietų Indijos vietovių, kuriose yra netik jų natūrali buveinė, bet ir vietinių gyventojų meistriškumas juos perdirbant. Pagal ajurvedos patarlę, kuri sako, kad „nėra pasaulyje augalo, kuris nebūtų naudingas”, šiuose vaisiuose taip pat yra daug vitaminų, mineralų ir maistinių medžiagų. Siekiant kuo geriau išsaugoti visas maistines medžiagas, juos apdorojant naudojamas vadinamasis blanširavimo metodas. Taikant šį metodą, švieži vaisiai 8-nioms minutėms panardinami į karštą vandenį. Tada jie supjaustomi plonais griežinėliais, kurie panardinami į atskiestas šviežiai spaustas cukranendrių sultis. Galiausiai supjaustyti vaisiai nuplaunami šaltu vandeniu, kad nuo paviršiaus būtų pašalintas sirupo perteklius.
RAW kokybė ir 100% natūralus
Ši etiketė puošia mūsų šiuolaikinių ajurvedos karštųjų gėrimų asortimentą. Smulkiai sumalti Ajurvedos Amalaki vaisių milteliai kartu su kitų rūšių sveiku supermaistu paruošiami ne aukštesnėje nei 45 °C temperatūroje, todėl galime garantuoti RAW kokybę.
Šviežiai nuskintą Amalaki vietiniai žmonės džiovina saulėje, paskleisdami juos ant plokščių savo namų stogų. Tada jis yra smulkiai sumalamas ir sumaišomas su milteliais iš 11-os kitų ingredientų, tokių kaip ashwagandha (migdomoji vitanija), shatavari (standusis smidras), ciberžolė, imbieras, moringa, jauni miežiai, spirulina, rožė ir lotosas, kurie visiškai ekologiškai auginami dideliuose soduose Indijos Gudžarate. Shilajit-mumio, kurį mes taip pat sumaišome su amalaki, yra gaunamas Indijos Himalajų dalies Himachal Pradešo ir Uttarakhando srityse. Šis produktas surenkamas iš uolienų sienų plyšių, kur randamas nuosėdų pavidalu ir yra sudarytas iš natūralaus organinių ir neorganinių medžiagų mišinio, kuriame gausu vitaminų, mineralų ir mikroelementų.